Avenue of stars

Avenue of Stars

Avenue of Stars

De Avenue of Stars is onderdeel van de Tsim Sha Tsui promenade en is een eerbetoon en –bewijs aan het belang van de filmindustrie in Hong Kong. In deze stad, die vaak liefdevol het “Hollywood of the Orient” genoemd wordt, is de Avenue of Stars een favoriete attractie geworden, zowel onder toeristen als lokale bewoners.

De Avenue of Stars gaat verder dan zijn Westerse tegenhanger; Hollywood’s Walk of Fame. In Hong Kong vind je namelijk niet alleen maar gedenkplaten van beroemde acteurs. Je kunt er ook een video bekijken over de lokale filmindustrie, beeldhouwwerken van bepaalde beroemdheden bewonderen en interessante wetenswaardigheden ontdekken over ruim honderd jaar filmgeschiedenis in Hong Kong. De nieuwste aanwinst (2005) is een twee meter hoog, bronzen standbeeld van de wereldberoemde martial arts acteur Bruce Lee, dat werd geplaatst ter ere van zijn 65e verjaardag.

Bekijk nu de beste Hong Kong vakantie aanbiedingen

In eerste instantie werden er 100 acteurs geëerd langs de avenue, maar de lokale filmorganisatie hoopt daar elke maand oktober nieuwe namen aan toe te voegen.

Bezoek Avenue of Stars

Avenue-of-stars-41494.jpgDe Avenue of Stars is een gratis attractie en kan op elke tijd bezocht worden, zowel overdag als ‘s-avonds. Toch is het aan te bevelen om over de avenue te gaan wandelen als het donker is, want dan is het één grote zee van twinkelende lichtjes.

Er is altijd wel wat te beleven op de Avenue of Stars. Zo zijn er zowat dagelijks optredens met dans, muziek of drama. Bovendien heb je vanaf deze plek een fantastisch uitzicht over de Victoriahaven en is het de perfecte plek om te genieten van de befaamde licht- en multimediashow ‘Symphony of Lights’.

Je kunt de Avenue of Stars bereiken met de metro, stap uit op East Tsim Sha Tsui Station en neem uitgang J. Daar vandaan volg je eenvoudig de borden naar Avenue of Stars.