Hong Kong Museum of History

Hong-Kong-Museum-of-History-41280.jpgOoit was Hong Kong niet meer dan een vissersdorp, maar het is in de loop der eeuwen uitgegroeid tot een ware metropool; het New York van Azië. De Britten hebben ook een enorme stempel op de stad en de omgeving gedrukt. Deze hele ontwikkeling kun je volgen in het Hong Kong Museum of History.

Bezoek het museum

Het is echt aan te bevelen dit museum te bezoeken tijdens je vakantie in Hong Kong, en dan het liefst aan het begin van je vakantie. Heb je het Museum of History namelijk bezocht, dan begrijp je veel meer van deze stad vol tegenstellingen.

Bekijk nu de beste Hong Kong vakantie aanbiedingen

Het museum omvat een collectie foto’s uit de afgelopen 2 eeuwen en een reeks van maquettes waardoor je een goed beeld krijgt van hoe het vroeger in Hong Kong was. Er zijn scheepsmodellen te zien van oude vissersboten; de zee speelde (en nog steeds) een hele belangrijke rol. Maar je kunt ook zien hoe de traditionele huizen er uit zagen, hoe de inrichting was en hoe de mensen gekleed gingen. Er is een complete oude straat nagebouwd met een traditionele Chinese medicijnwinkel die echt heeft bestaan.

Ook leer je meer over de verschillende etnische groepen in Hong Kong zoals de Tanka die op hun woonden en leefden en over het ontstaan van de beruchte ommuurde stad Kowloon.   Natuurlijk wordt er ook veel aandacht besteed aan de komst van de Europeanen, de Japanse bezetting, de opiumoorlogen en de Britse overheersing.

Openingstijden en tickets

Hong-Kong-Museum-of-History-41287.jpgHet Hong Kong Museum of History is gevestigd op Chatham Road nr. 100 en is dagelijks geopend (alleen op dinsdag is het gesloten) van 10.00 – 18.00 uur. Toegangskaartjes kosten HK$10 voor volwassenen en HK$ 5 voor kinderen tot 12 jaar en 65+. Tip: op woensdag is de toegang gratis!

Omdat het verkeer nogal eens vast wil lopen, is de makkelijkste manier om bij het museum te komen de metro. Er zijn een aantal metrostations niet ver bij het museum vandaan, zoals het Hung Hom en het Tsim Sha Tsui station, en het is dan nog geen 5 minuten lopen naar de ingang van het museum.