Ocean Park

Het Ocean Park

Het Ocean Park

Een attractie in Hong Kong die écht de moeite waard is om te bezoeken is Ocean Park, gelegen in het zuidelijke deel van Hong Kong Island. Het is een soort pret- en oceaanpark annex dierentuin en is verdeeld in 2 delen: Lowland en Headland. Deze twee delen zijn met elkaar verbonden met een kabelbaan waar vandaan je een fantastisch uitzicht heb over grote delen van Hong Kong. Alleen een ritje in die kabelbaan is al een onvergetelijke ervaring! In 2012 werd het park onderscheiden met de prestigieuze prijs de “Applause Award” voor uitstekende combinatie van educatie, natuurbehoud en amusement.

Bekijk nu de beste Hong Kong vakantie aanbiedingen

Het park

Ocean Park is ingedeeld in verschillende themagebieden. Het nieuwste thema is Polar Adventure, waar je de Noord- en Zuidpool kunt verkennen vanuit een bobslee en oog in komt te staan met allerlei pooldieren. In Oud Hongkong spring je terug in de tijd en ontdekt hoe het leven in Hongkong was tijdens het midden van de vorige eeuw.

Op zoek naar wat adrenaline? Dan moet je beslist naar Thrill Mountain, waar je in verschillende super enge achtbanen kunt stappen, kunt ‘vliegen’ in the Aviator en nog veel meer. In Het Regenwoud kun je op tropische safari en in Aqua City kom je alles te weten over het leven onder water; in Symio bekijk je een show met het eerste 360 graden waterscherm ter wereld en in het Grote Aquarium bekijk je ruim 5000 vissoorten en 400 andere onderwaterwezens.

Daarnaast kun je in Ocean Park ook een fantastische tentoonstelling bezoeken over de ‘Verbazingwekkende Dieren uit Azië’ met bijvoorbeeld een interactieve ontdekkingsreis en het Panda dorp.

Dierenbescherming

Ocean-Park-40313.jpgOcean Park is dus niet alleen maar leuk, je leert er ook ontzettend veel en bovendien steunt het park de dierenbescherming in Hongkong en heel Azië.

Openingstijden en toegang

Het park heeft twee ingangen; de hoofdingang aan Ocean Park Road en de andere aan Shue Wan Road. Openingstijden zijn dagelijks van 10.00-18.00 uur.

Een kaartje kost HK$ 185 voor volwassenen, HK$ 93 voor kinderen van 3-11 jaar (tot 3 jaar gratis). Kijk voor meer informatie op de website: www.oceanpark.com.hk