Peak Tram

Peak Tram

Tram richting The Peak

Hoewel de Peak zelf echt een topattractie van Hong Kong is, is de reis ernaar toe ook een bezienswaardigheid op zich! Het is één van de oudste kabelbanen ter wereld en de steile tocht omhoog is een hele ervaring. Tijdens de 7 minuten durende tocht geniet je van het fantastische uitzicht en de langs glijdende wolkenkrabbers die allemaal scheef lijken te staan!

The Peak Tram Historical Gallery

In het dalstation is een klein museum annex informatiecentrum gevestigd. Het is een soort tijdtunnel met meer dan 200 memorabilia tentoongesteld. Deze zijn verdeeld in 15 thema afdelingen en nemen je helemaal terug naar het Hong Kong van de 19e eeuw.

Bekijk nu de beste Hong Kong vakantie aanbiedingen

Geschiedenis

Aan het eind van de 19e eeuw had de Peak zich ontwikkeld tot woongebied van de rijken en was er ook een hotel gevestigd. Echter, de enige mogelijkheid om er te komen was met de draagstoel. Een ondernemende Schot, Alexander Findlay Smith ontwierp een trambaan om Victoria Gap met Murray Barracks te verbinden. Na goedkeuring door the Hong Kong High Level Tramways Company werd de aanleg al snel voltooid en op 30 mei 1888 werd de Peak Tram geopend.

Uiteraard heeft de tram in technisch opzicht een grote ontwikkeling doorgemaakt sinds de opening. Het begon met op kolen gestookte stoomboilers, maar tegenwoordig loopt de kabelbaan op een door een microprocessor gestuurd, elektrisch systeem.

Peak-Tram-41453.jpgDe schoonheid van de Peak en de charme van de Peak Tram genoten al snel wereldfaam en het duurde niet lang voor Hollywood aan de deur kwam kloppen. In de film Soldier of Fortune met Clark Gable, is de Peak Tram het decor tijdens de begin- en eindscenes en ook een aflevering van Love Boat is opgenomen in de Peak Tram.

Openingstijden en tickets

De Peak Tram rijdt dagelijks tussen 07.00 – 24.00 uur, elke 10 a 15 minuten. Een retourticket voor volwassen kost HK$ 40. Tip; koop de Peak Tram Sky Pass, dit is de tramrit, toegang tot het Sky Terrace 428 en kost HK$ 75. Kaartjes zijn o.a. verkrijgbaar bij Garden Road Peak Tram Lower Terminus. Kijk voor meer informatie op www.thepeak.com.hk