Po Lin Klooster

Wierook bij het Po Lin

Wierook bij het Po Lin

Hoog boven op Ngong Ping plateau (520 meter) light het Po Lin-klooster, een boeddhistisch klooster en tempel. Tegenover het klooster staat de Tian Tan Boeddha, een gigantisch Boeddhabeeld dat vele pelgrims naar het klooster trekt.

Geschiedenis

Het Po Lin Klooster werd in 1906 opgericht door 3 monniken uit Jiangsu. Het kreeg pas de huidige naam in 1924 en in eerste instantie was het klooster afgelegen en onbekend. In de hoofdtempel staan drie Boeddhabeelden die het verleden, het heden en de toekomst symboliseren.

Pas veel later kreeg het klooster meer bekendheid en begonnen er ook veel pelgrims naar toe te trekken. Dat kwam door de plaatsing van het Tian Tan Boeddhabeeld, ook wel de grote Boeddha genoemd. Het beeld heeft een hoogte van maar liefst 34 meter en kijkt uit over het Chinese volk. Vandaag de dag is het Po Lin klooster één van de belangrijkste boeddhistische heiligdommen van Hongkong en wordt zelfs “De Boeddhistische Wereld in het Zuiden” genoemd.

Bekijk nu de beste Hong Kong vakantie aanbiedingen

Bezoek het klooster

Een bezoek aan het Po Lin Klooster en het grote Boeddhabeeld is zeer de moeite waard. In het klooster wonen vele monniken, er zijn talloze kleurrijke afbeeldingen en een weelderige tuin vol met bloemen en vogels en je kunt er de collectie boeddhistische geschriften bewonderen. In het vegetarische restaurant kun je genieten van een heerlijke maaltijd.

Hoe je er komt

Hoe je er komt

Klim vervolgens de 268 treden op om naar de grote Boeddha te gaan. Het beeld is door de omvang en door de houding, met een opgeheven, zegenende rechterhand, zeer indrukwekkend om van dichtbij te aanschouwen. Bovendien is het uitzicht fantastisch; je kijkt er uit over de bergen en de zee. Koop als aandenken 1 van de mooie houten armbanden, door de monniken vervaardigd.

Hoe kom ik er

Vanaf het Tung Chung Station neem je uitgang B. Daar neem je de Ngong Ping Cable Car of de New Lantao Bus 23. Vervolgens is het nog ongeveer 10 minuten lopen naar het klooster.

Een andere mogelijkheid is om de ferry naar Mui Wo te nemen vanaf Pier 6. Vervolgens neem je de New Lantao Bus 2 naar Ngong Ping Village.