Star Ferry

Star Ferry

Star Ferry

Omdat Hong Kong bestaat uit maar liefst 236 eilanden is het niet verbazingwekkend dat er een goed systeem bestaat met veerboten. Tegenwoordig zijn er uiteraard ook bruggen en tunnels maar toch blijft de Star Ferry erg populair. Varen is gewoon leuk! Voor toeristen is het bovendien een aangename manier om Hongkong op een andere manier te verkennen. Vanaf het water heb je een hele andere kijk op de omgeving en de fantastische skyline van Hong Kong!

Bekijk nu de beste Hong Kong vakantie aanbiedingen

De boten

Heel vroeger kon je alleen met de sampan van Hong Kong Island naar Lantau en Kowloon (of de andere eilanden) komen. Later kwam er een systeem met veerboten. In de eerste veerboten aan het eind van de 19e eeuw konden er niet zoveel passagiers meevaren als nu. De veerboten die nu door Victoria Harbour varen bieden plaats aan zo’n 750 passagiers en vormen een vloot van maar liefst 12 boten. Tip; boek altijd op de bovenste verdieping. Dit is eerste klas en heeft aircondioning. Er zijn vier stop-/opstapplaatsen op de route; Central, Tsim Sha Tsui, Wan Chai en Hung Hom. De Star Ferry biedt verschillende routes; vanuit Hung Hom kun je of naar Central of naar Wan Chai varen, vanuit Wanchai vaar je naar Tsim Sha Tsui en van Central naar Tsim Sha Tsui.

Openingstijden en tickets

De boten van The Star Ferry varen dagelijks elke 15 à 20 minuten, van 07.00 – 20.00 uur en in het weekend tot 19.00 uur.

Een ticket kost HK$ 5,30 voor volwassen. Voor kinderen tussen 3-12 jaar betaal je HK$ 2,70 .

Neem The Star Ferry in de avond!

Probeer een trip te nemen net voor 20.00 uur. De Star Ferry blijft dan even stil liggen midden in de haven om de toeristen de gelegenheid te geven foto’s te maken van de nachtelijke skyline en om te genieten van Symphony of Lights show, met vuurwerk en laserverlichting bij 44 waterkantgebouwen op zowel Hong Kong als Kowloon; een onvergetelijke ervaring!