Temple Street Market

Temple Street Market

Temple Street Market

De Temple Street Market is werkelijk heel speciaal en als je van shoppen houdt is het echt een plek waar je beslist heen moet gaan! Het is een nachtmarkt die, zodra de zon achter de horizon zakt, helemaal tot leven komt. De sfeer is er fantastisch en prikkelt alle zintuigen; de ogen, het gehoor, de neus en de smaakpapillen! De markt is dan ook decor geweest in talloze films.

Wat is er te doen en zien?

Nog voor het duister invalt stallen talloze handelaren hun goederen uit van theeserviezen tot horloges en van kleding tot elektronica; alles is er zo’n beetje te krijgen. Snuffel er tussen de antieke snuisterijen, mooie sieraden, voorwerpen van jade en souvenirs die uiteenlopen van pure kitsch tot fraaie beelden en schilderijen. Daarnaast zijn er natuurlijk veel namaakartikelen zoals kleding, schoenen, horloges e.d. van bekende merken. Maar je kunt er ook je toekomst laten voorspellen of genieten van Chinese opera en natuurlijk zijn er allerlei lekkere hapjes te krijgen. Dat laatste lokt ook veel lokale bewoners naar de markt waardoor de sfeer nog authentieker is.

Bekijk nu de beste Hong Kong vakantie aanbiedingen

Locatie en hoe kom je er?

De Temple Street Market ligt (natuurlijk) aan de Temple Street, Yau Ma Tei, Kowloon. Je kunt er het makkelijkste komen met de metro en uitstappen op Yau Ma Tei Station (uitgang C) of Jordan Station (uitgang A)

Temple-Street-Market-40230.jpgTips voor je bezoek aan the Temple Street Market

Loop over de markt van zuid naar noord. Als je aan de zuidkant begint, kom je eerst langs het drukste deel en eindig je met het rustigere deel aan de noordkant, waar vooral de waarzeggers en winkels met handgemaakte producten en sieraden e.d. zitten.

Kijk vooral ook even in de zijstraten, die zijn ook de moeite waard en geven je een mooi beeld van de buitenwijken van Hong Kong.