The Peak

Uitzicht vanaf The Peak

Uitzicht vanaf The Peak

Als er één ding is dat je niet mag missen in Hong Kong is het wel een bezoekje aan the Peak. De berg bevindt ligt in het westen van Hongkong-eiland en is zo’n 552 meter hoog. Rondom de top ligt een fraai, vrij toegankelijk park, met een fantastisch uitzicht over de wijde omgeving. The Peak heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot de populairste attractie van de stad.

Meer dan alleen uitzicht

Die ontwikkeling heeft o.a. geresulteerd in twee grote winkel- en vrijetijdscentra; de Peak Galleria en de Peak Tower . Maar de Peak is meer dan alleen een fantastisch uitzicht en lekker winkelen en uit eten gaan. Het is een verbazingwekkende verzameling van unieke attracties.

Bekijk nu de beste Hong Kong vakantie aanbiedingen

Alleen de tocht ernaar toe is al een onvergetelijke ervaring; omhoog in een ouderwets treintje; the Peak Tram. Het is één van de oudste en meest beroemde kabelbanen ter wereld. Hij is zo steil dat de gebouwen waar je langs komt allemaal scheef lijken te staan en de Tram is ook een aantal keer het decor geweest in een film, zoals in de ‘Soldier of Fortune’ met Clark Gable. In de Peak Tram Historical Gallery in het dalstation kun je meer te weten komen over de geschiedenis van de Peak Tram.

The Peak Tram

The Peak Tram

Sinds de bouw van de Peak Tower in 2006 kun je nog beter van het adembenemende uitzicht genieten; met de typische wok-achtig gevormde top biedt de toren een breed scala aan winkels en kun je er dineren met uitzicht over Hong Kong. Ook op het speciaal daarvoor gemaakte Sky Terrace, op 428 meter boven de zeespiegel, kun je het wijdse uitzicht op je in laten werken; kijk over de talloze wolkenkrabbers (die in het donker een blinkende zee van lichtjes vormen), over de glinsterende haven en helemmaal tot aan de groene heuvels van de New Territories! Verder vind je er de Sky Gallery, waar werken van kunstenaars uit de stad te bewonderen zijn.

Andere goede uitzichtspunten zijn op Ludgard Road, het terras van de Peak Galleria en het Lions View Point Paviljoen. Tip; maak Peak Circle Walk (3,5km) om steeds van een verschillend, fantastisch uitzicht te genieten!