Tian Tan Buddha

Lucht foto Tian Tan Buddha

Lucht foto Tian Tan Buddha

De Tian Tan Boeddha torent uit boven het weelderige groen van Lantau eiland en is vanuit het vliegtuig al te zien. Met een voetstuk van 10 meter en bronzen beeld van 23 meter met Tian Tan in totaal 33 meter en is daarmee waarschijnlijk het grootste bronzen Boeddhabeeld ter wereld en een belangrijke trekpleister voor toeristen en pelgrims.

Ngong Ping Plateau

Deze gigantische zittende Buddha ligt op het Ngong Ping plateau, waar ook het Po Lin klooster gelegen is. Dit klooster, in 1906 opgericht door 3 monniken, was ooit afgelegen en rustig. Maar in de loop der tijd, en vooral sinds de plaatsing van het Tian Tan Boeddha beeld in 1993, kwamen er in eerste instantie vele pelgrims naar het klooster en later uiteraard ook toeristen. Een bezoek aan de Tian Tan Boeddha wordt meestal gecombineerd met een bezoek aan het klooster.

Bekijk nu de beste Hong Kong vakantie aanbiedingen

In de omgeving van het beeld en het klooster zijn er dan ook diverse souvenirwinkeltjes, waar je o.a. de bekende houten armbanden kunt kopen, en restaurants te vinden. Om bij de Tian Tan Boeddha te komen moet je eerst een indrukwekkende trap beklimmen van maar liefst 268 treden. Na afloop van je klim naar de Tian Tan is het mogelijk om in het klooster een heerlijke vegetarische maaltijd te gebruiken bereid door de monniken. Het eten wisselt altijd, afhankelijk van het seizoen, maar bestaat meestal uit een soep, een gefrituurde snack en een groenteschotel met rijst.

Hoe kom je er?

Trap naar de Buddha

Trap naar de Buddha

Het Tung Chung station ligt vlak bij de Tian Tan Boeddha, maar een tocht met de bus (23) of taxi daar vandaan duurt ongeveer 50 minuten, omdat je helemaal om de berg heen moet rijden. De kabelbaan is sneller, ongeveer 25 minuten.

Vanaf de bushalte in Tai O kun je bus 21 nemen naar de Ngong Ping busterminal. Vanaf Mui Wo kun je gebruik maken van de ferry vanaf Pier 6. Vervolgens neem je dan Bus 2 naar Ngong Ping Village.

Openingstijden:

  • Tian Tan Boeddha; dagelijks van 10.00 – 17.30 uur
  • Po Lin Klooster: dagelijks van 08.00 – 18.00 uur
  • Vegetarische keuken: dagelijks van 11.30 – 16.30 uur