Hotels Hong Kong

Hotels_Hong_KongGa je voor het eerst naar Hong Kong dan is het best lastig om te bepalen waar je het liefst zou overnachten. Hong Kong is ontzettend groot en veelzijdig en er zijn echt ontzettend veel hotels, appartementen en hostels. Grote kans dat je door de bomen het bos niet meer kunt zien.

Hotels Hong Kong; welke locatie kies je?

Wat de beste locatie is voor accommodatie is afhankelijk van je budget, maar ook van waar je graag heen wilt gaan en wat je wilt doen tijdens je vakantie. Houd er in ieder geval rekeningen mee dat de prijzen tijdens het hoogseizoen een stuk hoger zijn. Voor Hong Kong is dat oktober/november en in april en mei. Ook tijdens Chinees nieuwjaar (tussen half januari en eind februari) is de stad extra druk. In en om de haven van Hong Kong worden dan parades, kleurrijke drakendansen en het lantaarnfestival gehouden. Een fantastische ervaring maar boek op tijd je hotel!

Bekijk nu de beste Hong Kong vakantie aanbiedingen

Voorpret met kiezen

Het maak eigenlijk niet zoveel uit of je nou een hostel, appartement, budget hotel of duur hotel wilt. Het is in alle gevallen natuurlijk erg handig als je dicht bij de bezienswaardigheden zit die jij graag wilt zien. Daarom is het slim als je van te voren vast een beetje bekijkt welke bezienswaardigheden en plaatsen je in ieder geval gezien wilt hebben. Kies dan vervolgens een hotel of andere accommodatie dat daar centraal tussen ligt. Deze voorbereiding scheelt je straks een hoop gereis met het openbaar vervoer en is nog leuke voorpret ook! Kijk ook of er een metrostation is niet al te ver van je hotel; dat scheelt je veel geloop.

De meeste hotels vind je in het noordelijke deel van Hong Kong Island en in Kowloon. In Kowloon is de sfeer wat ‘authentieker’ en bovendien zijn er erg veel bezienswaardigheden. In het noordelijke deel van Kowloon kun je goed terecht voor hotels van de middenklasse. Over het algemeen prima hotels voor toeristen, vooral aan Nathan Road heb je een leuk hotel op een fantastische locatie!