Inentingen Hong Kong

Als je naar een verre locatie reist, kan het zijn dat er sprake is van extra gezondheidsrisico’s. Voor veel landen zijn er daarom verschillende vaccinaties verplicht en/of aanbevolen. Hoe zit het precies met inentingen voor Hongkong?

Verplichte inentingen Hong Kong

Hong Kong is voor wat betreft de gezondheid een relatief veilige reisbestemming. Daarom zijn er geen vaccinaties verplicht. Wel loop je in Hong Kong een verhoogd risico op besmetting met de mazelen. Daarom wordt een inenting tegen de mazelen aanbevolen voor de risicogroepen (als je na 1964 geboren bent, niet tegen mazelen bent ingeënt en in het verleden mazelen hebt gehad of kinderen, ouder dan 6 maanden en die nog niet zijn ingeënt met het BMR-vaccin). Het vaccin dient bij voorkeur 2 weken voor de vertrekdatum te worden gehaald.

Bekijk nu de beste Hong Kong vakantie aanbiedingen

Ben je van plan om een langere tijd (meer dan 3 maanden) in Hong Kong te blijven, dan wordt vaccinatie tegen hepatitis B en in sommige gevallen tuberculose ook aanbevolen. Om volledig en levenslang beschermd te zijn tegen hepatitis B heb je 3 inentingen nodig. Het beste is om al 7 maanden voor je vertrek de eerste inenting te krijgen. Voor tuberculose wordt aanbevolen 6 weken voor de vertrekdatum de vaccinatie te halen. Bescherming is ook levenslang maar niet tegen alle vormen van TBC.

Japanse encefalitis

In sommige gevallen, vooral voor mensen die van plan zijn langere tijd op het platteland door te brengen, wordt ook de vaccinatie tegen Japanse encefalitis aanbevolen. Het is een ziekte die hersenontsteking veroorzaakt en die overgebracht wordt door een mug. De vaccinatie omvat 2 of 3 injecties waar 4 weken tijd tussen moet zitten.

Wees op tijd

Soms zijn er ook persoonlijke omstandigheden van invloed op het advies en, zoals je gezien hebt, moeten sommige vaccinaties een periode voor het vertrek worden toegediend. Neem daarom altijd ruim op tijd contact op met het GG & GD, afdeling reizigers.