Weer & Klimaat Hong Kong

Lantau-40436.jpgHong Kong kent een subtropisch klimaat en heeft 4 duidelijke seizoenen. Natuurlijk wil je voor je reis naar Hong Kong de beste tijd met de beste weersomstandigheden uitkiezen, zodat je optimaal van je vakantie kunt genieten. Daarom hebben we hier een overzicht van hoe het weer & klimaat Hong Kong is tijdens de verschillende seizoen en vertellen we je hoe het zit met de orkanen.

Seizoenen

Lente: tijdens de lente, van maart tot en met mei, stijgen de temperaturen geleidelijk. Overdag kan het al lekker terrasweer zijn, maar in de avond kan het nog flink afkoelen. Gemiddelde temperatuur is tussen de 17 °C – 26 °C.

Bekijk nu de beste Hong Kong vakantie aanbiedingen

Zomer: het kan behoorlijk heet en bovendien vochtig zijn. Vaak resulteert dat in regen- en onweersbuien. De gemiddelde temperatuur is tussen de 26 °C – 31 °C, maar het voelt een stuk heter aan door de hoge luchtvochtigheid.

Herfst: tijdens de herfst zijn de temperaturen aangenaam, het zonnetje schijnt lekker en er staat een verfrissend windje. De maanden september tot en met november worden dan ook gezien als beste periode om naar Hong Kong te reizen. Gemiddelde temperatuur is tussen 19 °C – 28 °C.

Winter: tijdens de maanden december tot en met februari is het overwegend droog maar wel guur; de gemiddelde temperatuur is tussen 12 °C – 20 °C, maar kan tot onder de 10 °C zakken.

Klimaat Hong Kong; orkanen

Het orkaanseizoen loopt van mei tot in november en het is wel een paar keer per jaar raak. Dat is dus wel iets om rekening mee te houden als je naar Hong Kong afreist. Houd daarom altijd goed de tv en radio in de gaten want, mocht er een orkaan in aantocht zijn, dan wordt dat altijd aangekondigd. Bij een orkaan aangeduid met nummer 8 gaan winkels, bedrijven en het vliegveld dicht.

Natuurlijk kun je het weerbericht volgen als je in Hong Kong bent, maar je kunt ook een informatienummer bellen: 1878200 bellen. Keuze ’3′ is voor een Engelstalig weersoverzicht.