Stedentrip Hong Kong

Stedentrip Hong Kong

Stedentrip Hong Kong

Hong Kong is een fantastische stad en neemt een speciale plaats in binnen de Volksrepubliek China. Het is een levendige metropool waar oude Chinese cultuur en traditie moeiteloos samenvloeien met westers kapitalisme. Tempels en wolkenkrabbers staan naast elkaar en zakenlieden in 3-delig kostuum en met de nieuwste laptops en telefoons lopen over hetzelfde trottoir als de boeddhistische monniken. In de stad vind je zowel luxe winkelcentra met grote winkelketens als achterafstraatjes met winkeltjes in traditionele Chinese medicijnen.

Welke bezienswaardigheden mag je niet missen

Dankzij het feit dat het openbaar vervoer zo goed geregeld is, kun je ook tijdens een korte stedentrip Hong Kong enorm veel van de stad zien. Toch heeft de stad zoveel te bieden dat je waarschijnlijk niet alles kunt zien. Daarom hebben we hier een lijstje van plekken die je echt niet mag missen voor je opgesteld, zodat je ‘prioriteiten’ kunt stellen….

  • The Peak

Absoluut nummer 1. De rit naar boven, heel schuin, met de antieke Peak Tram is al een onvergetelijke ervaring, maar vanaf de top heb je een adembenemend uitzicht over Hong Kong en omgeving.

Shopaholics kunnen hun hart ophalen op de sfeervolle avondmarkt op Templestreet .

  • Tian Tan Boeddha + Po Linklooster

Klim de 268 treden op naar het gigantische Boeddhabeeld dat hoog boven alles uit troont. Bezoek ook het lager gelegen klooster waar je van een heerlijke vegetarische maaltijd kunt genieten, door de monniken bereid.

  • Ocean Park

Combinatie van pretpark, dierentuin en zeeaquarium; fantastisch!

  • Rondvaart

Met de Star Ferry kun je tussen Kowloon en Hong Kong Island heen en weer varen en genieten van een fraai uitzicht op de skyline van Hongkong.

De Aziatische tegenhanger van de ‘walk of fame’ in Hollywood. De staat heeft meer te bieden dan alleen plaquettes voor beroemde filmsterren. Je kunt er ook genieten van de unieke licht- en lasershow ‘Symphony of Lights’.

  • Musea

In Hong Kong zijn er een aantal musea die beslist de moeite waard zijn; het Hong Kong Science Museum, het Hong Kong Museum of Art en het Hong Kong Museum of History. Het is echt aan te bevelen om het geschiedenismuseum aan het begin van je stedentrip te bezoeken; je leer er alles over de geschiedenis van Hong Kong en zult deze intrigerende stad veel beter begrijpen!