Vliegtickets Hong Kong

KowloonAls je een all-in reis boekt naar Hong Kong is alles al voor je geregeld; vliegtickets Hong Kong, hotel en soms zelfs excursies. In andere gevallen zal je zelf je vliegtickets moeten regelen. Het aanbod is groot. Vliegtickets Hong Kong zijn er van verschillende luchtvaartmaatschappijen, zowel voor directe vluchten als voor vluchten met 1 of meerdere tussenstops, vanuit Amsterdam maar ook vanuit Brussel of één van de Duitse vliegvelden. Keuze genoeg dus.

Goedkope vliegtickets Hong Kong

Vliegtickets Hong Kong zijn verkrijgbaar vanaf ongeveer € 500. Een flink bedrag dus. Veelal zijn georganiseerde reizen waar het vliegticket bij inbegrepen zit, een stuk goedkoper. Wil je zelf op zoek naar zo voordelig mogelijke tickets, dan zijn er een aantal dingen die je kunt doen. Wij raden aan om altijd verschillende vliegtuigmaatschappijen en vertrekpunten met elkaar te vergelijken. Soms is een rechtstreekse vlucht duurder, maar in veel gevallen ook goedkoper en in dat geval is dat natuurlijk de beste optie. Zoek ook altijd naar aanbiedingen of last minute vluchten en vergelijk verschillende vertrekdata met elkaar. Deze kunnen echt van dag tot dag verschillen. Over het algemeen is het wel zo dat vertrekken op een dag midden in de week goedkoper is dan in het weekend en hetzelfde geldt natuurlijk voor vliegtickets Hong Kong in het laagseizoen in vergelijking met het hoogseizoen. Alles bij elkaar loont het echt de moeite om even de tijd te nemen te zoeken op internet en deze punten in de gaten te houden.

Vliegen naar Hong Kong

Als je rechtstreeks van Amsterdam naar Hong Kong vliegt ben je ongeveer elf uur onderweg. De terugreis duurt in verband met de luchtstromen waar je dan tegenin vliegt, ongeveer een uur langer. In Hong Kong land je op het vrij nieuwe vliegveld Chep Lak Kok, gelegen op het gelijknamige kunstmatige eiland, noordelijk van het eiland Lantau.

In het vliegtuig krijg je een kaart waarop je gegevens moet invullen. Deze kaart geef je dan af bij de paspoortcontrole. Je krijgt dan vervolgens een stempel in je paspoort dat geldt als visum waarmee je 90 dagen in Hong Kong mag verblijven. Je hoeft dus niet van te voren een visum aan te vragen.