Hongkong-eiland

Hongkong eilandHongkong bestaat uit zo’n 263 eilanden, vele daarvan zijn onbewoond. Lantau is met bijna 150 m2 het grootste eiland, gevolgd door Hong Kong Eiland met ruim 80 m2. Hoewel Lantau dus het grootste is, is Hong Kong Eiland toch het kloppende hart; het is het politieke, commerciële, culturele en shopping centrum van Hong Kong. Toeristen kunnen er genieten van talloze bezienswaardigheden en interessante plaatsen.

Hong Kong Eiland

Het eiland wordt ingedeeld in 4 districten; het Central and Western District, het Eastern District, het Southern District en Wan Chai. Central is het zakendistrict, met hoge wolkenkrabbers en kantoorgebouwen en natuurlijk het International Financial Centre, het hoogste gebouw op Hongkong Island. Eigenlijk zou je kunnen zeggen dat hele noordelijke deel, van Central District tot Causeway Bay de plaats is waar je heen moet gaan om te shoppen, voor entertainment en voor zaken, terwijl het Southern District de ‘achtertuin’ is van Hong Kong. Daar kun je genieten van natuur en prachtige stranden met bijbehorende restaurants, cafés en markten. De woonwijken van Hong Kong Eiland liggen vooral in het stuk van Tin Hau tot Chai Wan op het oostelijke deel.

Bekijk nu de beste Hong Kong vakantie aanbiedingen

Bezienswaardigheden op Hong Kong Eiland

Op Hong Kong Eiland zijn er talloze prachtige plekken in de natuur, vooral dus in het zuidelijke deel en aan de kust, maar er zijn ook diverse andere bezienswaardigheden op cultureel, historisch en ander gebied. Bezoek er bijvoorbeeld de Wong Tai Sin Tempel en het Flagstaff House. Een absolute must see is natuurlijk “Victoria Peak”, het hoogste punt op het eiland met een onvergetelijk mooi uitzicht op de omgeving. Op het zuidelijkste puntje van het eiland vind je het unieke Ocean Park, een pretpark annex dierentuin/aquarium. In het gebied Aberdeen lijkt het wel of de tijd heeft stil gestaan; deze ‘vissersgemeenschap’ lijkt onaangetast voor alle moderne ontwikkelingen en hun rustige en eenvoudige leefwijze staat in sterk contrast met de luxe jachten die in de haven liggen. Geniet van de kustlijn en schiet schitterende plaatjes bij Deep Water Bay en Repulse Bay en bezoek ook Stanley Market, een leuk badplaatsje waar je lekker kunt ontspannen of op koopjesjacht gaan op de markt.