Lantau

Lantau_attachment.jpgHong Kong bestaat uit een verzameling eilanden waarvan Lantau de grootste is. Lantau is het eerste wat je ziet van Hong Kong omdat daar ook de internationale luchthaven gevestigd is. Al vanuit het vliegtuig, als het tenminste helder weer is, kun je het Tian Tan Boeddhabeeld hoog boven het weelderige, glooiende groen uit zien rijzen. Dat beeld, en het nabijgelegen Po Lin klooster moet je zeker een keer gaan bekijken als je in Hong Kong bent!

Waarschijnlijk reis je vanaf het vliegveld meteen door naar je hotel dat op Hong Kong Island gelegen is, maar Lantau heeft, behalve Tian Tan nog veel meer te bieden. Zo is Hong Kong Disneyland Resort ook op het eiland gelegen is gelegen op het eiland en alleen daar kun je al een volledige dag (of nog meer!) ontzettend veel plezier beleven.

Bekijk nu de beste Hong Kong vakantie aanbiedingen

Strand en dolfijnen

Maar Lantau heeft ook een paar van de mooiste stranden van Hong Kong: het Cheung Sha Strand en het Pui O Strand, Mui Wo en het Silver Mine Bay Strand. Deze stranden zijn voorzien van allerlei faciliteiten en je kunt er dus een paar heerlijke dagen van de zon, zee en het strand genieten.

Wat ook erg leuk is om te doen is een dolfijnencruise. In de omliggende wateren van Lantau leven talloze dolfijnen. Vanaf de Tung Chung New Development Pier op Lantau Island vertrekt een luxe cruiser waarmee je een dagtocht (ongeveer 4 uur) kunt maken om dolfijnen te spotten. De prijs is ongeveer HK$ 400 voor volwassenen en HK$ 200 voor kinderen van 3 tot 11 jaar.

Discovery Bay

Verder vind je op Lantau ook Discovery Bay, een luxe resort met een golfbaan, hotel en een antiek zeilschip dat prachtig is om te bekijken, maar waar je ook een zeiltocht op kunt maken. Maar het belangrijkste van Discovery Bay is D-Deck. Een stijlvol en gezellige haven waar je heerlijk uit eten kunt gaan of een romantische avond door kunt brengen.