New Territories

New-TerritoriesThe New Territories is één van de drie hoofdgebieden van Hongkong. Het omslaat het gebied van Boundary Street tot aan de Chinese grens en het is lange tijd in Britse handen geweest. In 1898 werd het namelijk voor de periode van 99 jaar aan de Britten verpacht; 1 juli 1997 werd the New Territories weer terug gegeven aan de Volksrepubliek China.

Wat is er te zien/doen in the New Territories?

Het landschap is prachtig en bergachtig; zo’n 50% ervan is natuur en platteland. Natuurliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen! In de afgelegen gebieden vind je talloze vogelsoorten en andere dieren en ook nog veel van de oorspronkelijke bewoners; de Hakka. Het zijn boeren en de vrouwen zijn te herkennen aan de typische rieten hoeden.

Bekijk nu de beste Hong Kong vakantie aanbiedingen

Sha Tin

New-Territories-40393.jpgIn het dorp Sha Tin kom je in aanraking met de Hakka cultuur. Vanuit het dorp is het ook mogelijk een tour te maken met de boot. Een groot gedeelte van de New Territories (en dus ook Hong Kong) bestaat uit eilandjes. Tijdens de ‘Exploration Tour of ‘Red Wonder at Sea’ and Hakka Culture’ of de ‘New Territories Geopark Tour, kun je je vergapen aan de prachtige omgeving van het Yan Chau Tong Marine Park en doe je een eiland aan om het ommuurde Hakka dorp Lai Chi Wo te bezoeken. Kijk voor meer informatie op www.traway.com.hk.

Vlak bij Sha Tin kun je het Monastery of the Ten Thousand Buddha´s bezoeken. In het klooster bevinden zich duizenden kleine boeddhabeeldjes, geschonken door gelovigen. In de “Bo Fook Ancestral Worship Hall” kunnen gelovigen een kleine nis kopen om na hun overlijden hun urn te plaatsen. Iets verderop zie je de “Four Faced Buddha”, uitkijkend over alle windrichtingen van de wereld.

De ommuurde dorpen

Bezoek vooral ook gefortificeerde nederzettingen in de omgeving. De Tang-clan vestigde zich in de 10e eeuw in dit gebied. De clan deed het goed en stichtte in de loop der eeuwen verschillende nederzettingen. Rond de 15e eeuw waren er 6 aaneengesloten, ommuurde dorpen. De muren waren ter bescherming tegen piraten en tijgers. Kat Hing Wai is de grootste van deze dorpen en het is leuk om door de smalle straatjes te wandelen, de tempel te bezoeken en natuurlijk even in de souvenirwinkels te snuffelen!